Welcome!

Szeretettel köszöntelek!

2008. augusztus 20., szerda

Az okok és következményének törvénye

Hindu írásokban megadták a kulcsot az emberi élet legnagyobb rejtélyének megoldásához. Az ősi bölcsek szerint, az ember az istentől kapta a halhatatlan szellemet, amely csírájában magában foglalja az összes Isteni tulajdonságot.

Ahhoz hogy ezek az Isteni tulajdonságok megnyíljanak, az ember a földi világot kapta meg a teljesség megtapasztálásához vezető út végigjárásával.

Ahhoz azonban hogy teljesen kiaknázzuk a tapasztalatainkat, amelyek a Földi létre jellemzőek, az embernem sok életre van szüksége. Az ősi bölcsek tanításai szerint az ember sokszor él különböző korszakokban testet öltve, a legkülönbfélébb körülmények között mindaddig, amíg a megszerzett tapasztalatok árán a tökéletesedés folyamatát végig nem járta.

Az életben nincsenek ugrások és véletlenek, mindennek meg van a maga oka. Minden gondolatunk, érzésünk tettünk a múltból ered és hatással van a jövőnkre. Mindaddig, amíg múltunk és jövőnk rejtve van előttünk, úgy tekintünk az életre mint valami megfejthetetlen rejtélyre nem is gyanítva, azt hogy mi magunk hoztuk létre. A jelenségeket pedig ennek megfelelően, mintha az ismeretlenség homályából érkeznének véletlenszerűen kialakítva életünket.

Az ember sors szövetét maga az ember szövi megszámlálhatatlan szálból, amelyek számunkra felfoghatatlan bonyolult mintákat alakítanak ki. Az egyik szál eltünik a szemünk elől, de nem szakad el csak ellentétes oldalra kerül. Egy másik pedig hirtelen megjelenik, amely eddig a szövet láthatatlan oldalán futott, csak most a látható oldalon bukkan fel. Ha csak a szövet egy darabkájára van rálátásunk, képtelenek vagyunk felfogni és megérteni az egész mintát. Ennek oka a szellemvilág törvényei ismeretének hiánya. Ugyanolyan tudatlanság, mint amit az un. természeti népeknél figyelhetünk meg számukra idegen jelenségekkel kapcsolatban. (Pl.: a rádió csadaszámba megy arrafelé, mivel nem ismerik az alapvető fizikai törvényeket.) Ahhoz hogy ezek az emberek ne tartsák csodának ezeket a jelenségeket, meg kell ismerniük a szóban forgó törvényeket, amik csak csak azért ismerhetők meg mert változatlanok.

Ugyanilyen állandó törvények működnek számunkra láthatatlan szellemvilágban is és amíg nem ismerjük meg azokat, életünk jelenségeire úgy fogunk tekinteni, mint az előbb említett emberek. Csak amikor az ember felismeri ezeket a törvényeket, hasonlóan mint a fizikait, akkor kezd benne tudatosulni hatásuk és sorsa alakulásának irányítása.

A szellemvilágban minden ok megfelelő következményt von magával, ugyanolyan szükségszerűen, mint ahogy a fizikai világban történik valamilyen jelenség következményeként, Ez a törvény a karma elnevezést viseli. Ezen tanítással földi életünk legtitkosabb tanításaira kapunk választ, beleértve az újjászületést és az emberek közönbösségére vonatkozó magyarázatokat is.


Nincsenek megjegyzések:

.


.

Copyright © Sueee/Inasi - 2008-2009
CC. Néhány Jog Fenntartva a közzétett írásokra.
Sueee[Inasi], Szabadi Tibor J. [ Avezi], Karsay István

http://a-csend-hangja.blogspot.com © 2008-2013
Design by: Sueee/Inasi
.
.



.
Az írások szerzői jogvédelem alatt állnak!

Az oldalon elhelyezett írások,
a szerzők szellemi tulajdonát képezik.
Kérjük, hogy a szellemi alkotásokhoz
fűződő jogokat tartsa tiszteletben!


Kezdés: 2008.08.05.

..