Welcome!

Szeretettel köszöntelek!

2009. február 27., péntek

Reiki, gyógyítás energiával


Reiki, gyógyítás energiával


A REIKI japán szó és két szótagból áll: a rei a kozmikus jellegre utal, míg a ki az ősi, keleti filozófiákban megtalálható fény, csivel azonos életerőt jelenti, amely minden élőlény étének alapja.

A Reiki nem homeopátia, de nem is a megszokott gyógymódok egyike. Különbözik minden mástól, s az univerzális életenergiából merít erőt a gyógyításhoz. Egy különleges tudás, amelyet ma már nem csak a kiválasztottak, de bárki elsajátíthat, s amely nem csak a fizikai problémák kezeléséhez nyújt hatékony segítséget, de a félelmet, s a depressziót is megszünteti, valamint megvéd a káros környezeti hatásoktól.

Tibetben már évszázadokkal ezelőtt is alkalmazták a Reikit, ez a tudás azonban szinte teljesen feledésbe merült. Később, az 1800-as évek végén egy japán doktor fedezte fel újra a módszer. Dr. Usui egy buddhista kolostor mélyén lelt rá a Reiki szanszkrit nyelvű szimbólumaira, azok jelentése azonban számára ismeretlen volt. A szimbólumok megfejtéséhez a meditációt választotta. 21 napon át meditált Kuriyama hegyén, s végül ráébredt a szimbólumok használatának módjára. Az univerzális energia által beavatást nyert, s átérezte, hogyan használhatja az energiákat gyógyításra.

Usui később számtalan embert gyógyított meg teljesen ingyen. Azonban hamar rájött, hogy az emberek nem értékelik a számukra tett szívességet, továbbra is folytatják helytelen életmódjukat, s így a betegséget sem kerülik el. Usui megértette, hogy csupán azt becsülik meg, amiért meg kell fizetniük, így később mindenkitől kért egy kisebb fizetséget- mindenkitől azt, amit megengedhetett magának.

A gyógyító energiát ad a beteg, vagy rosszul működő testrészeknek. A kezelés során nem saját energiáit adja át, hanem mintegy csatornaként az univerzális energiákat közvetíti.

Gyakran illetik az Isteni energiát az "intelligens" jelzővel. Ez többek között annak köszönhető, hogy az energiák pontosan ott hatnak, ahol az szükséges. Ha egy testrész nem szenved energiahiányban, akkor sem kell attól tartani, hogy kárt okoz, hiszen a fölösleges energiák egyszerűen megszűnnek.

Megfigyelhető, hogy a gyógyító kezéből melegség sugárzik, ami finom bizsergéssel vagy lüktetéssel járhat együtt. Az univerzális életenergia mindig a befogadó számára szükséges mértékben áramlik, és ő is csak annyit fogad be, amennyire szüksége van. A kezelés közben érezi az ember, hogy csatorna: „az energia nem tőled vonódik el, hanem keresztülhalad rajtad."

A kezelendő személynek kérnie kell a gyógyulást. Kérésével a kezelendő személy tudatos elhatározást tesz, hogy létének állapotáért felelősséget vállal - vágyik a változásra, vágyik a gyógyulásra. Nem a gyógyító dolga, hogy ott próbáljon segíteni, ahol nincs szükség a gyógyulásra. Az embernek nem kellene drága idejét és energiáját azokra pazarolni, akiket ez nem érdekel vagy nincsenek felkészülve ennek befogadására. Ez a szabad akarat jogának megszegése.

A Reiki öt alapelve:

  • Ma nem táplálok haragot
  • Ma nem aggódom
  • Ma hálás vagyok
  • Ma keményen dolgozom magamon
  • Ma mindenkit szeretek, s tisztelek

A Reiki nem vallás, világnézetre való tekintet nélkül működik. Feltétele viszont, hogy az, aki kéri az energiát, legyen nyitott a befogadásra, és az, aki Reiki-csatornaként energiát hív le és közvetít, hajlandó legyen eddi¬gi életén pozitív irányban változtatni, a változásért tudjon áldozatot hozni.

Nincsenek megjegyzések:

.


.

Copyright © Sueee/Inasi - 2008-2009
CC. Néhány Jog Fenntartva a közzétett írásokra.
Sueee[Inasi], Szabadi Tibor J. [ Avezi], Karsay István

http://a-csend-hangja.blogspot.com © 2008-2013
Design by: Sueee/Inasi
.
..
Az írások szerzői jogvédelem alatt állnak!

Az oldalon elhelyezett írások,
a szerzők szellemi tulajdonát képezik.
Kérjük, hogy a szellemi alkotásokhoz
fűződő jogokat tartsa tiszteletben!


Kezdés: 2008.08.05.

..