Welcome!

Szeretettel köszöntelek!

2009. február 27., péntek

Halál az élet előtt



Borzasztóan izgalmas, lebilincselő téma a lélek halhatatlansága. Ősidők óta vonzódik az ember, ehhez a kérdéskörhöz. Van lelkünk? Miért és hogyan halunk meg? Mi lesz a halál után? Elenyészik tudatunk a semmiben, vagy átlépünk egy magasabb rendű szintre? Mi értelme van az életnek, ha egyszer úgy is megszűnik a létünk?

A reinkarnáció talán választ adhat ezekre a nagy kérdésekre. A reinkarnáció tana a következőket mondja: ismétlődik a halál és az élet folyamata, amely során a lélek egyik testből a másikba vándorol. A lélek örök, viszont a test múlandó.

De álljunk meg egy pillanatra. Biológiailag nagyon hasonlítunk egymásra, de minden ember más-más személyiséggel rendelkezik De mi is a lélek? És egyáltalán, a lélek vagy az elme a lényeg?

A lélek az, ami meghatározza személyiségünket? Ami kialakítja attitűdjeinket? Ami igazán összekapcsol és elválaszt a többi embertől? Vagy elme, aminek a segítségével döntéseket hozunk, ami feldolgozza a beáramló információkat? El lehet választani egyáltalán a lelket és az elmét egymástól?

És egyáltalán mi döntünk? Meghatározzuk sorsunkat, vagy már rég meghoztuk a döntéseket, és most azért vagyunk itt, hogy megértsük azoknak mikéntjét? Ok és okozat – a karma ezekre a kérdésekre ad választ.

Szerintük nincsen véletlen! Az egész élet a születés pillanatától függ, Bár jogos a kérdés, hogyha „véletlenül" egy-két órával később születtünk volna, egészen máshogy alakult volna az életünk? A karma szerint a születés nem lehet véletlen, bizonyos előző életből hozott tartalmak, határozzák meg. Az előző élet nem megoldott és fel nem oldott problémái vezetnek az inkarnációhoz, vagyis az újraszületéshez. Amit az egyik életben nem valósítunk meg, azt majd a következőbe magunkkal visszük.

De az élet, és a reinkarnáció az éremnek csak az egyik oldala. Az emberek szeretnék tudni, azt is mi várja őket a halál után. Ha a túlvilág leírását akarjuk, akkor olyan emberekre kell hagyatkoznunk, akik már ebben az életükben képesek arra, hogy betekintsenek múltjukba – vagy legalábbis ezt állítják. A reinkarnáció elmélete szerint például alvás közben az asztráltest nagyon eltávolodhat a fizikai testtől, de a kapcsolat mindvégig megmarad az úgynevezett asztrálszalag segítségével. A halál mindössze annyiban tér el az alvástól, hogy ebben az esetben az asztrálszalag is leválik a testtől, és így a két test között minden összeköttetés megszakad.

Egy másik módszer, hogy beleshessünk a halál világába a regressziós hipnózis, amely által betekintést nyerhetünk előző életeinkbe. A hipnózis során, rendkívül mély állapotba kerül az ember és a terapeuta kérdéseivel irányítja az alanyt. Egy idővonalon haladnak visszafele a múltba, egészen addig a pontig, ahol az előző élet véget ért. Többnyire diktafonra veszik az egész beszélgetést: igazán rendkívüli lehet visszahallani magunkat, ahogy egy előző életünkről mesélünk.

Nincsenek megjegyzések:

.


.

Copyright © Sueee/Inasi - 2008-2009
CC. Néhány Jog Fenntartva a közzétett írásokra.
Sueee[Inasi], Szabadi Tibor J. [ Avezi], Karsay István

http://a-csend-hangja.blogspot.com © 2008-2013
Design by: Sueee/Inasi
.
.



.
Az írások szerzői jogvédelem alatt állnak!

Az oldalon elhelyezett írások,
a szerzők szellemi tulajdonát képezik.
Kérjük, hogy a szellemi alkotásokhoz
fűződő jogokat tartsa tiszteletben!


Kezdés: 2008.08.05.

..