Welcome!

Szeretettel köszöntelek!

2008. október 25., szombat

Soltész Mónika: Ezoteriai Útmutató

Ezoteriai Útmutató

"A szerző engedélyével"

Az élet valami sokkal több, mélyebb dolog annál mint hogy megszületünk, iskolába járunk, azután elmegyünk dolgozni, házasságot kötünk, valahogy leéljük életünket s végül ki-ki a maga módján meghal...

Ezoteria: Szó szerinti jelentése: a belső kör. Ezt a következőképpen értelmezhetjük:
- Csak a beavatottak számára érthető.
- Saját lelkem tanulmányozásán keresztül próbálom meg megérteni az engem körülvevő világot.




Ezoterikus - Eredete: görög, latin. Jelentése: titkos, csak a beavatottak számára hozzáférhetõ (tanítás).

Napjainkban az ezoterikus: a legfontosabb - gyermeki tisztasággal és őszinteséggel megtalálni a szeretet forrását. Megtalálni és átadni ezt az érzést másoknak, és így megteremteni a belső és külső harmóniát, a békét.


Reinkarnáció: Változott testi alakban való újjászületés. Szó szerinti jelentése: újra bele a testbe. Elfogadása nélkül nehezen boldogulhatunk az ezoteria területén! Karma: A szó maga szanszkrit eredetű. Jelentése: tett. Az emberek sorsát az életük során végbevitt tetteik határozzák meg. Minden tettünknek következménye van, akár már jelen életünkben is. Nem helyes az a felvetés, mely a karmát csak előző és következő életek függvényében vizsgálja.

Misztika - Eredete: görög, latin. Jelentése: A vallási gyakorlat egyik formája, amelyben hangsúlyos az istenséggel való egyesülés, a beavatódás. A misztikusok szerint az istenséggel való egyesülés során (unio mystica) feltárul az istenség lényege. A misztika minden vallásban jelen van. A Ny-i gondolkodásban a 16-17. századtól a hagyományos istenhittõl mentes formában is megjelent, majd új formát öltött a 20. századi ezoterikus tanokban.


Őszintén remélem, hogy egyáltalán nem hatnak rád újszerűen az előbb megfogalmazott gondolatok. Megerősítést adhatunk, hogy nem vagy egyedül azokkal a kérdésekkel, amelyekre a választ csak a belső hangod adhatja meg.


A Földön jelenleg minden ember két, egymással ellentétes pólus valamelyikén helyezkedik el...


Az egyik az átalakulás homályos, de egyre tisztább képe felé tart, a másik ellenáll, úgy érezve, hogy a régi világképpel együtt a benne foglalt értékek is mindörökre veszendőbe mehetnek.

Mindkét tábor esztelen módon a másikat kiáltja ki a legfőbb gonosznak, vagy ami még rosszabb, szó szerint veszi a világvége-próféták jövendöléseit... arra gondol, hogy a jövendőt úgysem képes befolyásolni, s ezért fel is hagy a próbálkozással.


Pedig a próféciák azt jósolják, hogy az emberiség történelme véget ér itt a harmadik dimenzióban a Földön. Csakhogy a hívők számára ez a vég mást jelent, mint a hitetlenek számára.

Az utóbbiak a szemük láttára megtapasztalják a történelem végnapjait: természeti csapásokat, környezeti katasztrófákat, a gazdaság romba dőlését, a rettegést, a káoszt!


Ezzel szemben a hívők számára sokkal kellemesebb végnapokat jövendölnek a Szentírás prófétái. A hívők akik hisznek a lélekvándorlásban, hűségesek maradtak a szellemhez, a háború egy bizonyos pillanatában spirituális testet kapnak és egy másik (4.) dimenzióban élhetnek tovább boldogságban, ezer évig tartó békében, amely nem ismer betegséget, szenvedést.

A Vízöntő korszakban az emberek intuíciójuk révén felfoghatják, hogy ebben a korszakban kétféle jövő állhat az emberiség előtt!!!



Érdeklődésünk, tudásunk, nyitottságunk, programozottságunk, hajlamaink különböző kihívások elé állítanak bennünket, és csak rajtunk áll, hogyan birkózunk meg ezekkel a helyzetekkel, passzívan elfogadjuk vagy megpróbálunk változtatni rajta külső vagy belső segítséggel.

Azért mindannyian érezzük, hogy az emberiség nagy változások előtt áll!





Soltész Mónika rovata (solteszmonika.virtus.hu)

Nincsenek megjegyzések:

.


.

Copyright © Sueee/Inasi - 2008-2009
CC. Néhány Jog Fenntartva a közzétett írásokra.
Sueee[Inasi], Szabadi Tibor J. [ Avezi], Karsay István

http://a-csend-hangja.blogspot.com © 2008-2013
Design by: Sueee/Inasi
.
.



.
Az írások szerzői jogvédelem alatt állnak!

Az oldalon elhelyezett írások,
a szerzők szellemi tulajdonát képezik.
Kérjük, hogy a szellemi alkotásokhoz
fűződő jogokat tartsa tiszteletben!


Kezdés: 2008.08.05.

..