Welcome!

Szeretettel köszöntelek!

2008. október 25., szombat

Ekpafat: Gyógyulás meditációval

Gyógyulás meditációval

"A szerző engedélyével közölve"


Mai lapszemlémnél számomra kedves olvasmányt találtam a meditáció hatásáról Mivel 16 éve napi szinten jelen van az életemben a meditáció, így azt hiszem, örömmel megoszthatom az érdeklődőkkel.

Amikor kezdőként próbálkoztam a meditáció gyakorlatával, bizony sok gondom akadt, az elme lecsillapításával. Minél jobban szerettem volna „semmire” figyelni, annál jobban tódultak a gondolatok, szinte versenyezve, egymást követve. Már nagyon elkeseredtem, hogy nekem ez nem fog menni, akkor még nagyobb hangsúlyt feltettem a test ellazítására, és csodák csodáját élhettem meg hamarosan, a tökéletes meditációban.

Klubunkban majdnem minden héten meditációval zárjuk a foglalkozásokat. Jótékony hatását mutatja, hogy minden tagunk hamar kilábal a betegségekből, vagy egészségét képes megőrizni. Mindezt azért írtam le, mert nem csak hallomásból, hanem gyakorlatból ismerem, a meditáció jótékony hatását. Az alábbi részletek megtalálhatók:

www.mok.hu

„Meditáció, amely kivédi a lelki stressz betegség-okozó hatásait

Az Emory Egyetem (USA) kutatói arra voltak kíváncsiak, milyen hatása van az együttérzés-meditációnak a gyulladások keletkezésére, az idegrendszer, a belső elválasztású mirigyrendszer működésére és a viselkedésre egy olyan helyzetben, amikor pszichoszociális stresszhatás alatt van valaki.

"Az elme lecsillapítását, a figyelem és az éberség fejlesztését szolgáló meditációs gyakorlatok hatását már többen kutatták, de keveset foglalkoztak eddig az együttérzést fejlesztő meditáció hatásával" - mondja Tenzin Negi, aki maga tervezi és tanítja a kutatásban alkalmazott meditációt. Negi doktor adjunktus a Vallási tanszéken, és az Emory Egyetem Kontemplativ Kutatási Együttműködésének igazgatója.

"Az eredmény azt mutatja, hogy az együttérzést fejlesztő meditáció gyakorlásával befolyásolni lehet azt a fiziológiai mechanizmust, amely a stressz hatására alakul ki és betegséghez vezet" - magyarázza Dr. Charles L. Raison, az Emory Egyetem Pszichiátriai és Magatartástudományi tanszékének igazgatója.

A kísérletben 61 egyetemi hallgató vett részt. Az életkoruk 17 és 19 év között volt. A résztvevők felét véletlenszerűen kiválasztották arra, hogy hat héten át együttérzés-meditációt tanítsanak nekik. A másik csoport számára beszélgetést szerveztek egészséggel kapcsolatos kérdésekről.

Az együttérzés-meditációt nem-vallásos módon megfogalmazva, de évezredes tibeti buddhista elmefejlesztő tradíciók alapján alkották meg.

A lojong-nak nevezett gyakorlat a meditáló személy más személyekhez kapcsolódó önkéntelen gondolatait és érzelmeit elemzi, azzal a céllal, hogy önzetlen érzelmek és magatartás kifejlesztését mozdítsa elő.

A meditáció oktatása során egy-egy tanóra három részből állt: tanításból, megbeszélésből és meditációs gyakorlatból..

A kontroll csoportnak az egyetemi hallgatók mentális és fizikai egészségéről (stressz-menedzsment, drogfüggőség, bulímia) tartottak előadást, és a hallgatók sok lehetőséget kaptak az aktív részvételre, szerepjátékok formájában.

A meditációs csoport otthonra CD-n megkapta a meditáció szövegét.

Az oktatási periódus lezárta után a résztvevők egy laboratóriumi stressz-teszten vettek részt, amelyet úgy fejlesztettek ki, hogy megvizsgálja, milyen választ ad a gyulladáskeltő, illetve a neuroendokrin rendszerük a pszichoszociális stresszre.

A meditációs csoportban azoknál volt megfigyelhető egyértelmű pozitív eredmény, akik sokat gyakorolták a meditációt. Minél több időt szántak a gyakorlásra, annál jobban csökkent a gyulladás és a negatív érzelmi reakció, a stresszhatást követően.

"Stressz-tesztet kellett végeznünk a résztvevőkön a meditációs tréning előtt és után, hogy megbizonyosodjunk afelől: az együttérzés-meditáció gyakorlása eredményezte a stressz-válasz csökkenését" - mondja a társszerző, aki a Pszichiátriai és Magatartástudományi tanszék tanársegédje.

"Kezdeti eredményeink izgalmasak. Ha az együttérzés-meditáció képes csökkenteni a stresszre adott gyulladás-választ, akkor azzal sokféle, a stresszhez és a gyulladáshoz kapcsolódó állapotot lehet megelőzni: közöttük a depressziót, a szívbetegséget és a cukorbetegséget."

"Azt tervezzük, hogy felajánljuk az együttérzés-meditáció tanítását az Emory Rákgyógyító Intézetnek, és tanulmányozni fogjuk az együttérzés-meditáció hosszú távú hatását az egészségre és a jó közérzetre."A tanulmány a Psychoneuroendocrinology című orvosi folyóiratban jelent meg. (EurekAlert)

fuggetlen.hu


(2008.10.13. 10:38)” eddig az idézet

Amennyiben meg tanulunk figyelni a belső énünkre, megismerhetjük az öngyógyítás lehetőségeit. Az agykontroll, és a szellemgyógyászat ezen az alapon működik. Így érhetőek el csodás gyógyulások.

Most, amikor az egészségügy egyre kevesebb teret ad a beteg embernek a gyógyulására, meg kell tanulnunk önmagunkon segíteni. Előtérben kerülhetnek az ősi gyógymódok, az energetikai kezelések.

Nagy veszélye lehet ennek, mert pénzért „csodagyógyítók” jelennek meg. Az igazi gyógyító, soha nem kér pénzt a segítségért, az önmagukat kinevező, pénzért gyógyítókat kerüljük, csak képzett szakemberre bízzuk magunkat. Ha utunk ilyen emberhez vezet, kérjük el bátran a képzettségét, végzettségét igazoló oklevelét.

Vannak tünetek, betegségek, amikor kifejezetten ártalmas lehet a meditáció, az egyén számára. A meditáció megváltozott tudatállapot, ezt soha ne feledjük. Csak szakembertől fogadjunk el tanítást, mert akkor fordíthatjuk a megszerzett tudást a magunk javára.


ekpafat rovata (ekpafat.virtus.hu)

Nincsenek megjegyzések:

.


.

Copyright © Sueee/Inasi - 2008-2009
CC. Néhány Jog Fenntartva a közzétett írásokra.
Sueee[Inasi], Szabadi Tibor J. [ Avezi], Karsay István

http://a-csend-hangja.blogspot.com © 2008-2013
Design by: Sueee/Inasi
.
.



.
Az írások szerzői jogvédelem alatt állnak!

Az oldalon elhelyezett írások,
a szerzők szellemi tulajdonát képezik.
Kérjük, hogy a szellemi alkotásokhoz
fűződő jogokat tartsa tiszteletben!


Kezdés: 2008.08.05.

..