Welcome!

Szeretettel köszöntelek!

2008. augusztus 26., kedd

Víz

Víz

Sokan az olaj hiányától félnek a legjobban, de arra az emberek nagy része nem is gondol, hogy a VÍZ nagyobb kincs lesz akkor, amikor még javában lesz olaj.Olyan szinten szennyezzük az élő vizeinket, hogy lassan nem lesz élvezhető ivóvíz.Oroszországban például az atomreaktorok szemetét olyan helyeken tárolják, hogy szép lassan belefolyik a meglévő folyókba a talajon keresztül, és onnan megy egyre lejjebb a tengerekhez, amit amúgy is sorra szennyezünk a nagy hajók rakományainak elsüllyedésével, és helyrehozhatatlan károkat okozunk ezzel a környezeti katasztrófákkal.
Magyarországon is rengeteg helyen folyik a Dunába a tisztítatlan szennyvíz, még Budapest területén is!
A vízbe belekerülnek az egész világon olyan szennyező anyagok is, amik befolyásolják felszívódásukkal az emberi szervezetet, ilyenek a hormonális szerek, mint például a kidobott fogamzásgátlók, és még hosszú a lista, ami veszélyezteti szervezetünket.
Az emberi test nagy százaléka vízből van, és fontos számunkra folyamatos vízpótlás. Ha ez megszűnik, vagy szennyezett víz kerül az információjával a szervezetünkbe komoly egészség problémák lépnek fel, amik nagyon hamar hatással lesznek ránk, és hosszútávon gyermekeinkre, unokáinkra. Lehet, hogy még lesz olaj, csak már nem lesz aki vezesse az autókat, ha így folytatjuk.

És amire még sokan nem gondolnak:

A globális felmelegedéssel a víz is felmelegszik, és olyan bacilus és vírustenyészetek fognak feltűnni, amik komolyan veszélyeztetik majd az emberiséget. Az ivóvíz olyan szinten el fog párologni, és elfogy az utánpótlás, hogy pár évtized, és a víz nagyobb kincs lesz a földön, mint az arany! Cseppenként fogunk rá vigyázni, és majd egyszer visszaemlékezünk, hogy mennyire pazaroltuk, amikor még volt.

De most élünk abban a korban, amire visszaemlékezünk egyszer majdan…
A Föld sorsát már megpecsételtük, de a víz sorsa még a kezünkben van!
Védjük meg ezt kincset!

Nincsenek megjegyzések:

.


.

Copyright © Sueee/Inasi - 2008-2009
CC. Néhány Jog Fenntartva a közzétett írásokra.
Sueee[Inasi], Szabadi Tibor J. [ Avezi], Karsay István

http://a-csend-hangja.blogspot.com © 2008-2013
Design by: Sueee/Inasi
.
.



.
Az írások szerzői jogvédelem alatt állnak!

Az oldalon elhelyezett írások,
a szerzők szellemi tulajdonát képezik.
Kérjük, hogy a szellemi alkotásokhoz
fűződő jogokat tartsa tiszteletben!


Kezdés: 2008.08.05.

..