Welcome!

Szeretettel köszöntelek!

2008. augusztus 17., vasárnap

Mi a Reiki?

A Reiki egy ősi gyógyítási módszer amelyet a 19.-dik század végén újra felfedezett számunkra Dr. Mikao Usui.Ez egy energia szemléletű gyógymód, nem erőszakos és abszolút kellemes.A Reiki minden szinten hat,fizikai, mentális, érzelmi, és spirituálisan, helyre állítja a spirituális és mentális egyensúlyt.Az okszinten hat a betegségre, megszünteti a negatív energia blokkokat,energia mintákat.A reiki mindenen felül áll és holisztikus hatásában.

Szószerinti fordításban a REIKI univerzális élet erő energiát jelent."REI" japán kanji karakter jelentése:univerzális, lélek, szellem, isteni, szent.Mélyebb szinten "REI" spirituális tudatosságot jelent, bülcsesség amely Isten-i tudatosságból, felsőbb éntől származik."KI" jelentése ami keresztül folyik testünkön az élet szükségszerűje.

Kínában CHI-nek,Indiában PRANA-nak ,Hawaii-on AUMAKUA-nak nevezik.

"A Chi univerzális életerő energia amely keresztül megy és alkotója mindennek. . . Amikor a Chi mozog azt életnek nevezzük.Amikor elválik, visszahúzódik azt halálnak nevezzük.Amikor a Chi áramlik akadály nélkül akkor azt egészségnek nevezzük.Amikor a Chi áramlása blokkolódik akkor ott betegség alakul ki"

REI + KI = Spirituálisan irányított életerő energia.Az Isten-i tudatosság (REI) amely irányítja az életerő (KI) energiát a gyakorlatban Reiki-nek nevezzük.Hogyan alkalmazzuk a Reiki energiát?

"A lényeg egyszerűségében van"

Az abszolut szépsége ennek a módszernek az alkalmazás egyszerűségében van.Aki kapja a kezelést mindössze a cipőjét, ékszereket kell levennie illetve meglazítani azon ruhadarabokat amelyek szorosak.Megengedve hogy ezáltal az energia szabadon áramolhasson majd ezután le kell ülni vagy feküdni és
egy kicsit relaxálni, lazítani.Aki a kezelést végzi különféle kézpozícíókat alkalmaz a fejtől a lábig majd a hátoldalán folytatja.Természetesen ha a személy nem tud jelen lenni akkor is van lehetőség a kezelésre amelyhez bizonyos szimbólumok szükségesek amelyeket a kezelést adó ismer.

A Reiki energia a kezelést adó által csatornázódik a kezelt felé.Minden egyes kezelésnél különböző lehet a kezelt személy energetikai igénye szerint.

Mit tesz a REIKI?

Energiával, életerővel látja el a testet és a lelket.
Támogatja a test természetes képességét hogy önmagát meggyógyítsa.
Kiegyenlíti, egyensúlyba hozza a test energiáit.
Helyreállítja a spirituális és mentális egyensúlyt.
Megszünteti a stressz, felszabadítja az érzelmi blokkokat.
Támogatást ad a változások idején.(születés, halál, életstílus változás)
Erősíti a kreativitást.
A betegség okszintjén hat, nem a tüneti szinten.
Felszabadítja a blokkolódott és negatív energia mintákat.(ebben benne foglaltatik a fájdalom, hozzánk kapcsolódott romboló érzelmi mintákat és múlt életbeli tapasztalatokat.
Biztosítja a teljes relaxációt, kellemes érzést és egységet.
Tisztítja a testet a toxinoktól, mérgektől.
Önmagát szabályozza a kezelt személy szükséglete szerint.
Támogatja és felerősíti minden más kezelés, terápia hatását természetes módon.
Műküdik állatokon, növényeken ugyanúgy mint a csecsemőtől az aggastyánig mindenen és mindenkin.
Minden szintjét eléri a létezésnek, fizikai, mentális, érzelmi, és spirituálisan.Létrehozza az egyensúlyt minden szinten.
Soha nem okoz semmilyen károsodást.
Az Isten-i tudatosság által irányított és csak a szükséges mennyiséget kapja a kezelt személy az adott területre amelynek szüksége van rá.

Nincsenek megjegyzések:

.


.

Copyright © Sueee/Inasi - 2008-2009
CC. Néhány Jog Fenntartva a közzétett írásokra.
Sueee[Inasi], Szabadi Tibor J. [ Avezi], Karsay István

http://a-csend-hangja.blogspot.com © 2008-2013
Design by: Sueee/Inasi
.
.



.
Az írások szerzői jogvédelem alatt állnak!

Az oldalon elhelyezett írások,
a szerzők szellemi tulajdonát képezik.
Kérjük, hogy a szellemi alkotásokhoz
fűződő jogokat tartsa tiszteletben!


Kezdés: 2008.08.05.

..